Karp z cebulą

Magazyn Kuchnia 24.12.2019 11:41
(brak ocen)
OCEŃ
Karp z cebulą
Karp z cebulą
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Karpia kroimy w dzwonka, nacieramy solą i mieszanką przypraw. Układamy w kamiennym garnku na przemian z krążkami cebuli, przykrywamy, trzymamy w chłodzie przez dobę. Potem panierujemy dzwonka w mące, rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju, przekładamy do rondla, kładąc na każde dzwonko kawałek masła. Przykrywamy i trzymamy w cieple. Na tłuszczu ze smażenia szklimy wypłukane i odciśnięte krążki cebuli, którymi była przełożona ryba. Karpia podajemy ze smażoną cebulą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.