Karp z cebulą
Karp z cebulą
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (0porcji)
-
Karp - jeden średniSól - do smakuLiść laurowy - utłuczone w moździerzuPieprz czarny w ziarnach - utłuczone w moździerzuKolendra (ziarna) - utłuczone w moździerzuZiele angielskie - utłuczone w moździerzuCebula biała - cztery dużeMąka pszenna - szklankaJajka - dwaBułka tarta - szklankaOlej rzepakowy - do smażeniaMasło - 200 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Karpia kroimy w dzwonka, nacieramy solą i mieszanką przypraw. Układamy w kamiennym garnku na przemian z krążkami cebuli, przykrywamy, trzymamy w chłodzie przez dobę. Potem panierujemy dzwonka w mące, rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju, przekładamy do rondla, kładąc na każde dzwonko kawałek masła. Przykrywamy i trzymamy w cieple. Na tłuszczu ze smażenia szklimy wypłukane i odciśnięte krążki cebuli, którymi była przełożona ryba. Karpia podajemy ze smażoną cebulą.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory