Składniki (0porcji)
-
Boczek wędzony - 10 dagMąka pszenna - 50 dag (przesiane)Mleko 2.0 proc. - 500 mlMleko 2.0 proc. - 125 mlSzynka - 15 dagŚmietana 12 proc. - 125 mlSól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smakuPapryka mielona słodka - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Boczek kroimy w kostkę i topimy. Wsypujemy mąkę i podsmażamy na małym ogniu, aż skwarki i mąka zrumienią się na jasnozłoty kolor. Dolewamy 500 ml mleka i zagotowujemy. Pozostałe mleko (125 ml) miksujemy z szynką, łączymy z rosołem i dodajemy do zupy zagotowujemy. Dodajemy śmietanę i przyprawy. Serwujemy ze szczypiorkiem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory