Karyncka zupa-krem z szynki

Magazyn Kuchnia 23.01.2020 15:57
(brak ocen)
OCEŃ
Karyncka zupa-krem z szynki
Karyncka zupa-krem z szynki
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Boczek kroimy w kostkę i topimy. Wsypujemy mąkę i podsmażamy na małym ogniu, aż skwarki i mąka zrumienią się na jasnozłoty kolor. Dolewamy 500 ml mleka i zagotowujemy. Pozostałe mleko (125 ml) miksujemy z szynką, łączymy z rosołem i dodajemy do zupy zagotowujemy. Dodajemy śmietanę i przyprawy. Serwujemy ze szczypiorkiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.