Kasseler Konfratrów z sosem serowym

Magazyn Kuchnia/Barbara Buber-Bubrowiecka i Witold Cyranowicz 09.10.2020 15:41
(brak ocen)
OCEŃ
Kasseler Konfratrów z sosem serowym
Kasseler Konfratrów z sosem serowym
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Schab z pokrojoną cebulą gotujemy przez godzinę w lekko osolonej wodzie.

2 / 3

W tym czasie przygotowujemy sos. Zasmażamy masło z mąką. Zasmażkę podlewamy mlekiem, ciągle mieszając, aż uzyskamy gładki, biały sos. Dodajemy pozostałe składniki i przez chwilę dusimy, mieszając.

3 / 3

Ugotowany schab podajemy z sosem i domowym chlebem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps