Kaszanka smażona z jabłkami

Magazyn Kuchnia 10.02.2020 16:40
(brak ocen)
OCEŃ
Kaszanka smażona z jabłkami
Kaszanka smażona z jabłkami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kaszanki obierz ze skórki, pokrój na plasterki i podsmaż na 2 łyżkach oleju, aż będą chrupkie. Jabłka umyj, pokrój na cząstki i podsmaż na kolejnych 2 łyżkach oleju na złoty kolor. Ułóż na dnie naczynia do zapiekania, posyp pokrojoną i podsmażoną cebulą i posiekanym majerankiem. Na majeranku ułóż plastry kaszanki. Posyp startym serem i zapiekaj około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.