Kiełbaski w kruchym cieście

Kiełbaski w kruchym cieście
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Ciasto kruche - 1/2 opakowaniaChorizo - 8Pomidory suszone - 4Żółtka - 1Ogórki konserwowe - 4 małosolneJogurt naturalny - 4 łyżkiMusztarda dijon - 1 łyżkaBazylia - kilka listkówSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Rozwijamy ciasto i układamy na nim kiełbaski. Kroimy na prostokąty, tak aby ciasto wystawało po centymetrze z każdej strony kiełbaski. Na każdej z nich kładziemy połówkę suszonego pomidora, smarujemy krawędzie żółtkiem i zwijamy w ruloniki. Każde zawiniątko lekko nacinamy z wierzchu i smarujemy żółtkiem.
2 / 3
Pieczemy w 180°C przez 15 minut na górnej półce piekarnika, aż ciasto będzie złociste i kruche.
3 / 3
W tym czasie przygotowujemy sos z pokrojonego w kostkę ogórka, jogurtu, musztardy i bazylii. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy do gorących kiełbasek.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory