Kiełbaski w kruchym cieście

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 16.09.2020 09:43
(brak ocen)
OCEŃ
Kiełbaski w kruchym cieście
Kiełbaski w kruchym cieście
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4 porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rozwijamy ciasto i układamy na nim kiełbaski. Kroimy na prostokąty, tak aby ciasto wystawało po centymetrze z każdej strony kiełbaski. Na każdej z nich kładziemy połówkę suszonego pomidora, smarujemy krawędzie żółtkiem i zwijamy w ruloniki. Każde zawiniątko lekko nacinamy z wierzchu i smarujemy żółtkiem. 

2 / 3

Pieczemy w 180°C przez 15 minut na górnej półce piekarnika, aż ciasto będzie złociste i kruche.

3 / 3

W tym czasie przygotowujemy sos z pokrojonego w kostkę ogórka, jogurtu, musztardy i bazylii. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy do gorących kiełbasek. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps