Klopsy cielęce nadziewane

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 14.05.2021 14:34
(brak ocen)
OCEŃ
Klopsy cielęce nadziewane
Klopsy cielęce nadziewane
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Bułkę namocz w śmietance, odciśnij, rozetrzyj w miseczce drewnianą łyżką. Dodaj do mięsa wraz z utartymi z solą żółtkami, orzechami i szalotką. Przypraw do smaku tymiankiem, gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Delikatnie połącz z pianą ubitą z białka. 

2 / 3

Z masy uformuj 10 placuszków. Na każdym połóż truskawkę, sklej brzegi, a powstałą kulkę obtocz w mące. Usmaż na rumiano w głębokim oleju, osącz na papierowym ręczniku. 

3 / 3

Możesz podać z ryżem i sosem koperkowym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.