Kluski kładzione ruskie

Maria Szkop/Magazyn Kuchnia 19.12.2019 23:47
(brak ocen)
OCEŃ
Kluski kładzione ruskie
Kluski kładzione ruskie
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Obraną i opłukaną cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na tłuszczu i mieszamy ze zmielonymi ziemniakami, zmielonym twarożkiem oraz jajkami i mąką, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Metalową łyżką formujemy podłużne kluski, kładziemy na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem tłuszczu i gotujemy pod przykryciem. Po ugotowaniu wyjmujemy, osączamy i polewamy skwarkami ze słoniny oraz zrumienioną cebulką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.