Składniki (6porcji)
-
Cebula biała - 15 dagSmalec - do smażeniaZiemniaki - 40 dag ugotowanychTwaróg półtłusty - 30 dagJajka - 2Mąka pszenna - 3 dagSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSmalec - 1.5 dag do gotowaniaSłonina - 10 dagCebula biała - 8 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Obraną i opłukaną cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na tłuszczu i mieszamy ze zmielonymi ziemniakami, zmielonym twarożkiem oraz jajkami i mąką, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Metalową łyżką formujemy podłużne kluski, kładziemy na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem tłuszczu i gotujemy pod przykryciem. Po ugotowaniu wyjmujemy, osączamy i polewamy skwarkami ze słoniny oraz zrumienioną cebulką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory