Kluski przecieraki

Łukasz Żuchowski/Magazyn Kuchnia 29.01.2020 17:12
(1 ocena)
OCEŃ
Kluski przecieraki
Przecieraki
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach (tych do ucierania marchewki, nie do tarcia na wiórki). Dodajemy mąkę, jajko, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Mieszamy na jednolitą masę. W garnku zagotowujemy wodę, wkładamy kluseczki łyżką uprzednio zanurzoną we wrzątku (nie będą się kleiły), gotujemy około 5  minut od wypłynięcia. Podaj do twarogu lub mięsnego gulaszu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps