Kokosowe semifreddo z marakują
Kokosowe semifreddo z marakują
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Tak
Składniki (6porcji)
-
Jajka - 2Żółtka - 1Cukier - 100-110 g drobnegoŚmietana kremówka 36 proc. - 125 mlMarakuja - 125 ml miąższuŚmietanka kokosowa - 80 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
W stalowej misce mieszamy jajka, żółtko i cukier. Miskę stawiamy nad garnkiem z lekko wrzącą wodą i ubijamy składniki (mikserem na niskich obrotach lub trzepaczką) przez 3-4 min, aż masa zgęstnieje i zyska bladożółty kolor. Zdejmujemy miskę znad garnka i dalej ubijamy 3-4 min, aby masa przestygła. Odstawiamy.
2 / 3
Kremówkę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z pulpą z marakui. Ostrożnie łączymy masę jajeczną i śmietankę kokosową z mieszanką śmietanowo-owocową.
3 / 3
Wlewamy wszystko do plastikowego naczynia o pojemności 1,25 litra, przykrywamy i wstawiamy na noc do zamrażalnika.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory