Kokosowe semifreddo z marakują

Magazyn Kuchnia 28.10.2020 16:30
(brak ocen)
OCEŃ
Kokosowe semifreddo z marakują
Kokosowe semifreddo z marakują
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

W stalowej misce mieszamy jajka, żółtko i cukier. Miskę stawiamy nad garnkiem z lekko wrzącą wodą i ubijamy składniki (mikserem na niskich obrotach lub trzepaczką) przez 3-4 min, aż masa zgęstnieje i zyska bladożółty kolor. Zdejmujemy miskę znad garnka i dalej ubijamy 3-4 min, aby masa przestygła. Odstawiamy. 

2 / 3

Kremówkę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z pulpą z marakui. Ostrożnie łączymy masę jajeczną i śmietankę kokosową z mieszanką śmietanowo-owocową. 

 

3 / 3

Wlewamy wszystko do plastikowego naczynia o pojemności 1,25 litra, przykrywamy i wstawiamy na noc do zamrażalnika.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.