Kołduny

Magazyn Kuchnia 10.02.2020 16:48
(brak ocen)
OCEŃ
Kołduny
Kołduny
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mięso obierz z błon i ścięgien, posiekaj tasakiem razem z łojem i cebulą. Dodaj kilka łyżek zimnego rosołu lub wody, przypraw i starannie wyrób. Mąkę przesiej, wbij jajko, posiekaj nożem, wlewając cienkim strumieniem wodę. Wyrób ciasto ręką - powinno być luźne i elastyczne. Podziel je na części, rozwałkuj, wytnij krążki kieliszkiem. Pośrodku ułóż porcje nadzienia wielkości orzecha laskowego, sklej brzegi. Gotuj kilka minut we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem masła lub w rosole. Gotowe kołduny osącz i polej masłem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps