Kolorowe beziki

Ania Kurzepa 12.02.2020 10:27
(brak ocen)
OCEŃ
Kolorowe beziki
Nie trzeba być cukiernikiem, żeby zrobić deser, który zaskoczy nawet twoją babcie. Ania z Go Cook pokazuje, jak zrobić proste i efektowne beziki.
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (20porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Białka umieść w dużej misce. Dodaj szczyptę soli i ubij białka na sztywną pianę - początkowo na wolnych obrotach, stopniowo zwiększając moc do najwyższych obrotów. Kiedy piana będzie już gęsta i sztywna zacznij stopniowo dodawać cukier. Dodawaj go po jednej łyżce, dokładnie miksując za każdym razem, aż do uzyskania gładkiej, błyszczącej i sztywnej masy.

2 / 2

Przygotuj rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdki. Przy pomocy barwników spożywczych narysuj w środku rękawa kolorowe paski (tak jak na wideo), a następnie napełnij rękaw masą bezową. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciśnij niewielkie okrągłe beziki. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 110 stopni C i piecz około 90 minut. Po wskazanym czasie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw w nim bezy do całkowitego ostygnięcia.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.