Kompot wieloowocowy

Magazyn Kuchnia 23.06.2020 14:30
(brak ocen)
OCEŃ
Kompot wieloowocowy
Kompot wieloowocowy
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Jagody przebieramy, płuczemy, osączamy. Jabłka i gruszki myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w cząstki i skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniały.

2 / 3

Do dużego garnka wlewamy 2,5 l wody, wsypujemy goździki i cukier, zagotowujemy. Wkładamy gruszki i gotujemy 7-10 minut od chwili, gdy płyn zawrze. Dodajemy jabłka i gotujemy kolejne 5 minut. Wsypujemy jagody i delikatnie, ale dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Łyżką zbieramy pianę.

3 / 3

Bardzo gorące owoce przekładamy do wyparzonych słoików, zalewamy wrzącym kompotem, dokładnie zakręcamy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA