Konfitura z czerwonej cebuli

Paweł Kałuski/Magazyn Kuchnia 22.01.2020 16:17
(brak ocen)
OCEŃ
Konfitura z czerwonej cebuli
Konfitura z czerwonej cebuli
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzewamy grill. Cebule kroimy w piórka, posypujemy solą i odstawiamy na kwadrans, a następnie spłukujemy na sicie. Na grillu ustawiamy patelnię, wlewamy 2 łyżki oleju. Gdy się mocno rozgrzeje, wkładamy pokrojoną cebulę, smażymy 5 min, a potem posypujemy ją brązowym cukrem, wlewamy ocet balsamiczny oraz wino. Gotujemy około 30 min, aż całość osiągnie konsystencję marmolady.Konfitura z czerwonej cebuli jest świetnym dodatkiem do grillowanych kanapek czy do pieczonego mięsa. Można ją przechowywać przez tydzień w lodówce.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps