Składniki (2porcje)
-
Cebula czerwona - 2Sól - do smakuOlej rzepakowy - 2 łyżkiBrązowy cukier demerara - 2 łyżkiOcet balsamiczny - 1 łyżkaWino czerwone - 250 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzewamy grill. Cebule kroimy w piórka, posypujemy solą i odstawiamy na kwadrans, a następnie spłukujemy na sicie. Na grillu ustawiamy patelnię, wlewamy 2 łyżki oleju. Gdy się mocno rozgrzeje, wkładamy pokrojoną cebulę, smażymy 5 min, a potem posypujemy ją brązowym cukrem, wlewamy ocet balsamiczny oraz wino. Gotujemy około 30 min, aż całość osiągnie konsystencję marmolady.Konfitura z czerwonej cebuli jest świetnym dodatkiem do grillowanych kanapek czy do pieczonego mięsa. Można ją przechowywać przez tydzień w lodówce.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory