Konfitura z zielonych pomidorów

Magazyn Kuchnia 29.01.2020 16:36
(brak ocen)
OCEŃ
Konfitura z zielonych pomidorów
Konfitura z zielonych pomidorów
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pomidory płuczemy, kroimy w ćwiartki lub ósemki (zależnie od wielkości). Wykrawamy gniazda nasienne, sparzamy wrzątkiem. Z cukru i wody gotujemy syrop, wrzucamy pokrojone w plastry cytryny (bez pestek) i pomidory. Smażymy przez kilka dni po parę minut dziennie, aż pomidory staną się szkliste. Wyjmujemy plastry cytryn i wkładamy konfiturę do wyparzonych słoików.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps