Koperkowa zupa wileńska

(brak ocen)
OCEŃ
Koperkowa zupa wileńska
Koperkowa zupa wileńska
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Włoszczyznę oczyść i umyj. Zagotuj 1.5 l wody, posól, włóż warzywa, ugotuj wywar. Odcedź. Przygotuj lane kluski: mąkę wsyp do garnka, wbij jajka, dolej trochę wody. Mieszaj, aż powstanie gładkie, raczej rzadkie ciasto. Zagotuj bulion warzywny, cienką strużką wlewaj ciasto. Gdy lane kluseczki wypłyną na wierzch, zdejmij garnek z ognia, dodaj masło, posiekany koperek i śmietanę. Krótko podgrzej razem.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps