Korzenne ślimaki z ciasta francuskiego
Korzenne ślimaki z ciasta francuskiego
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (0porcji)
-
Ciasto francuskie - 1 opakowanie (500 g)Żółtka - 1Cukier puder - 1.5 łyżkiGoździki - mielone, 1/4 łyżeczkiZiele angielskie - mielone, 1/4 łyżeczkiCynamon - 1/2 łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciasto tniemy w paski o szerokości 3 cm. Żółtko mieszamy z 1/2 łyżki cukru pudru i smarujemy każdy pasek. Oprószamy przyprawami, zwijamy w ślimaki. Pieczemy 15-20 minut w 200 st. C. Posypujemy cukrem pudrem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory