Kotleciki cielęce z warzywami
Kotleciki cielęce z warzywami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Oliwa - 4 łyżkiCzosnek - 3 ząbkiSzalotka - 2Cielęcina - 4 kotletyCukinia - 1Bakłażan - 1Pomidory - 4Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuTymianek świeży - kilka gałązekWino białe - 1 kieliszek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Na dużej patelni na oliwie podsmażamy czosnek pokrojony w plasterki. Dodajemy posiekane szalotki lub cebulę i szklimy. Układamy kotleciki i obsmażamy.
2 / 3
Wrzucamy cukinię pokrojoną w plasterki oraz bakłażana i pomidory pokrojone w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy posiekany tymianek.
3 / 3
Wlewamy wino i dusimy pod przykryciem 20-25 minut. Odkrywamy i gotujemy 5 minut, aby sos zgęstniał.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory