Kotleciki cielęce z warzywami

Tomek Woźniak//Magazyn Kuchnia 16.02.2021 16:00
(brak ocen)
OCEŃ
Kotleciki cielęce z warzywami
Kotleciki cielęce z warzywami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Na dużej patelni na oliwie podsmażamy czosnek pokrojony w plasterki. Dodajemy posiekane szalotki lub cebulę i szklimy. Układamy kotleciki i obsmażamy. 

2 / 3

Wrzucamy cukinię pokrojoną w plasterki oraz bakłażana i pomidory pokrojone w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy posiekany tymianek. 

3 / 3

Wlewamy wino i dusimy pod przykryciem 20-25 minut. Odkrywamy i gotujemy 5 minut, aby sos zgęstniał.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps