Kotleciki jagnięce z kolendrą

Magazyn Kuchnia 16.02.2021 15:56
(brak ocen)
OCEŃ
Kotleciki jagnięce z kolendrą
Kotleciki jagnięce z kolendrą
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Mieszamy jogurt z chilli, sokiem cytrynowym, szczyptą soli i przyprawą garam masala. Masą nacieramy kotleciki, wkładamy je do woreczka i szczelnie zawiązujemy. Wstawiamy do lodówki co najmniej na 2 godziny. 

2 / 3

Smażymy na suchej, mocno rozgrzanej patelni - żeliwnej lub grillowej - po 4 minuty z każdej strony.

3 / 3

W tym czasie na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, dodajemy imbir, posiekaną cebulę i drobno pokrojone pomidory. Smażymy 5 minut, polewamy zgrillowane kotleciki. Obficie posypujemy listkami kolendry, podajemy z cząstką limonki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps