Składniki (8porcji)
-
Cielęcina - 80 dagBułka kajzerka - 1 czerstwaCzosnek - 2-3 ząbkiJajka - 1-2Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOlej rzepakowy - do smażeniaMasło - do smażeniaBułka tarta - odrobinaMleko 2.0 proc. - odrobina
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Bułkę pokrój i namocz w mleku. Cebule pokrój w plasterki i zeszklij na maśle. Mięso przepuść przez maszynkę, dodając pod koniec odciśniętą bułkę. Przypraw roztartym czosnkiem, dodaj jajko (jajka), przypraw. Masę wyrób rękami, uformuj kotleciki i obtocz je w tartej bułce. Możesz zrobić na wierzchu kratkę tępą stroną noża. Kotleciki usmaż z obu stron na oleju z dodatkiem kawałka masła. Włóż je do piekarnika nagrzanego do 120°C i pozostaw tam przez jakieś 10-15 minut
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory