Krakersy na ząb
Krakersy na ząb
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Pomidorki koktajlowe - ilość wg uznaniaOliwa - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuKrakersy - 1 paczkaSer ementaler - ilość wg uznaniaMusztarda dijon - ilość wg uznaniaBazylia - ilość wg uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Pomidorki przekrawamy w poprzek na połówki, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy je na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem, skrapiamy jeszcze oliwą i pieczemy na środkowej półce piekarnika przez 20-25 minut w temperaturze 180°C.
2 / 2
Rozkładamy krakersy na desce lub półmisku. Na każdym kładziemy kawałek sera, mały kleks musztardy, listek bazylii i upieczony pomidorek.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory