Krakowska sałatka z rzepy

Magazyn Kuchnia 27.04.2021 18:39
(brak ocen)
OCEŃ
Krakowska sałatka z rzepy
Krakowska sałatka z rzepy
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Fasolę zalej zimną wodą, odstaw na całą noc, a potem ugotuj i ostudź. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach, ostudź i obierz. Rzepę obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Posól, wymieszaj i odstaw. Posiekaj cebulę. 

2 / 3

Odłóż kilka fasolek do dekoracji, a pozostałe rozgnieć widelcem i przetrzyj przez sitko, aby oddzielić skórki. Ziemniaki również rozgnieć na gładkie purée, wymieszaj z roztartą fasolą, rzepą, cebulą oraz oliwą. 

3 / 3

Przypraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem, posyp posiekanym jajkiem na twardo i całymi fasolkami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.