Krem rabarbarowy z bezą i ricottą

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 29.01.2021 14:06
(brak ocen)
OCEŃ
Krem rabarbarowy z bezą i ricottą
Krem rabarbarowy z bezą i ricottą
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rabarbar obieramy i kroimy na kawałki o dowolnej wielkości (im mniejsze, tym szybciej się ugotują).

2 / 3

Wrzucamy do garnka, dodajemy cukier i 100 ml wody. Gotujemy, od czasu do czasu mieszając, aż rabarbar się rozpadnie.

3 / 3

W miseczkach rozkładamy riccotę, pokruszone bezy, skrapiamy ekstraktem waniliowym. Porcje polewamy ciepłym sosem rabarbarowym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA