Krem z dyni

Dorota Biały/Magazyn Kuchnia 23.01.2020 16:41
(brak ocen)
OCEŃ
Krem z dyni
Krem z dyni
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Dynię obieramy, usuwamy z niej pestki i włókna, a miąższ drobno kroimy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. W dużym garnku topimy masło, krótko przesmażamy na nim cebulę, dodajemy dynię. Wlewamy wywar, przykrywamy i gotujemy na średnim ogniu 10-15 min, aż dynia będzie miękka. Następnie zupę miksujemy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem cytrynowym lub octem balsamicznym. Dla odmiany możemy dodać do kremu imbir, curry, sos sojowy lub posypać prażonymi płatkami migdałowymi.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps