Krem z dyni z curry i imbirem

Magazyn Kuchnia 17.09.2020 16:57
(2 oceny)
OCEŃ
Krem z dyni z curry i imbirem
Krem z dyni z curry i imbirem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Dynię i ziemniaki obieramy ze skórki, płuczemy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy curry, posiekane imbir i papryczkę (pestki usuwamy). Mieszając, smażymy kilka sekund, dodajemy ziemniaki. Gdy się lekko przesmażą, dodajemy dynię i podsmażamy. Wrzucamy kostkę i zalewamy warzywa 1,5 l wody. 

2 / 2

Gotujemy 30 min, aż zmiękną. Dodajemy śmietankę. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i cukrem. Miksujemy.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.