Kremowy sernik dyniowy

Haps 24.11.2020 14:30
(2 oceny)
OCEŃ
Kremowy sernik dyniowy
Sernik, serniczek, serniunio. To chyba jedno z ulubionych ciast Polaków. A gdyby połączyć je z dynią...? Sprawdziliśmy to i oniemieliśmy. Nie dlatego, że brak nam słów - po prostu mieliśmy ciągle pełną buzię. Aż. Do. Ostatniego. Kawałka.
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

 

Zacznij od przygotowania spodu do sernika. Ciastka rozkrusz i wymieszaj z cukrem i masłem. Następnie wylep nimi tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, dociśnij porządnie do dna i wstaw do lodówki na 30 minut.

2 / 3

Następnie wymieszaj puree z dyni z serkiem philadelphia, jajkami, cukrem, przyprawami, ziarnami z laski wanilii, rozpuszczoną w śmietanie białą czekoladą (przestudzoną) i mąką.

3 / 3

Gotową masę przelej na schłodzony spód i wstaw sernik do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. Piecz przez godzinę, a po wyjęciu odstaw do całkowitego wystygnięcia.

Sernik jest na tyle kremowy, że najlepiej będzie kroić się schłodzony.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.