Składniki (4porcje)
-
Oliwa - 125 mlCzosnek - 4 drobno posiekane ząbkiChili - 2 ostre czerwone papryczki bez pestek i drobno posiekaneKrewetki - 450 g ugotowanych królewskichNatka pietruszki - 2 łyżki posiekanejSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuCytryna - ósemki do przybrania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W dużym rondlu o grubym dnie rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej czosnek oraz papryczki przez 1-2 min, mieszając, aż zmiękną, ale nie zbrązowieją. Dodajemy krewetki i smażymy, mieszając, przez 2-3 min, aż będą gorące. Wyłączamy palnik, dodajemy natkę, starannie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Przybieramy cząstkami cytryny i podajemy ze świeżym chrupiącym chlebem.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory