Królik w musztardzie i rozmarynie (Lapin moutarde et romarin)

Magazyn Kuchnia/Dariusz Kaźmierczyk 28.01.2021 17:14
(brak ocen)
OCEŃ
Królik w musztardzie i rozmarynie (Lapin moutarde et romarin)
Królik w musztardzie i rozmarynie (Lapin moutarde et romarin)
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Królika kroimy na porcje. Kawałki mięsa smarujemy musztardą i układamy ściśle w ceramicznym naczyniu do pieczenia, przekładając gałązkami rozmarynu. Częścią rozpuszczonego masła polewamy królika, solimy i pieprzymy. Pieczemy 45 minut w temp. 210°C, podlewając regularnie resztą masła.

2 / 2

W tym czasie podgrzewamy koniak w rondelku i podpalamy. Alkoholem polewamy upieczonego królika. Serwujemy na ciepło.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA