Krówki bananowo-kokosowe

Maria Szkop / Magazyn Kuchnia 29.01.2021 14:24
(brak ocen)
OCEŃ
Krówki bananowo-kokosowe
Krówki bananowo-kokosowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (60porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Zagotowujemy cukier, syrop, mleko i rozgniecione banany, co jakiś czas mieszając.

2 / 3

Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy masło i 2/3 wiórków kokosowych. Przekładamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy na wierzchu pozostałymi wiórkami. Pozostawiamy, aż wystygnie i stężeje.

3 / 3

Kroimy na kawałki i zawijamy w papierki. Przechowujemy w hermetycznym pojemniku.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.