Kruche maślane ciasteczka

Zofia Różycka/Magazyn Kuchnia 18.12.2019 17:11
(2 oceny)
OCEŃ
Kruche maślane ciasteczka
Kruche maślane ciasteczka
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (20porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzewamy piekarnik do 175°C. Masło zagniatamy z cukrem, mąką i solą, pod koniec dodając jajko. Można zmiksować składniki w malakserze. Ciasto formujemy w kulę, spłaszczamy i rozwałkowujemy, podsypując mąką. Wycinamy ulubione kształty, układamy ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut (większe trochę dłużej, mniejsze krócej). Ostudzone ciastka można udekorować lukrem, stopioną czekoladą albo przełożyć ulubionym dżemem.*w wersji kakaowej 50 g mąki trzeba zastąpić 50 g kakao.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.