Kulebiak z kapustą, świeżymi grzybami i trocią

Małgorzata Marchewka/Magazyn Kuchnia 20.12.2019 00:21
(brak ocen)
OCEŃ
Kulebiak z kapustą, świeżymi grzybami i trocią
Kulebiak z kapustą, świeżymi grzybami i trocią
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozmrażamy ciasto w temperaturze pokojowej. Kapustę dusimy razem z pokrojoną w piórka cebulą, liściem laurowym i koperkiem. Oczyszczone i umyte grzyby dusimy z dodatkiem jałowca. Z masła i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę i zaciągamy nią kapustę oraz grzyby. Obydwa farsze przyprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Na płat ciasta francuskiego nakładamy warstwę kapusty, na to przyprawiony filet ryby, a na rybę grzyby. Całość zawijamy, smarujemy roztrzepanym białkiem, nakłuwamy w kilku miejscach i pieczemy w temp. 170°C przez jakieś 45 minut. Kulebiak podajemy pokrojony w grube ukośne plastry.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps