Kulki cielęce nadziewane truskawkami

Magazyn Kuchnia 29.01.2020 14:49
(brak ocen)
OCEŃ
Kulki cielęce nadziewane truskawkami
Kulki cielęce nadziewane truskawkami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Bułkę namoczyć w śmietance, lekko odcisnąć, rozetrzeć w miseczce drewnianą łyżką. Dodać do mięsa wraz z utartymi z solą żółtkami, orzechami, szalotką, przyprawić tymiankiem, gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Delikatnie połączyć z pianą ubitą z białka. Z masy uformować 10 placuszków. Na każdym placuszku położyć truskawkę, zlepić brzegi i powstałą kulkę obtoczyć w mące. Smażyć na rumiano w głębokim oleju. Wyjmować łyżką cedzakową i osączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i sosem koperkowym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps