Kulki kakaowe z bakaliami

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 22.04.2021 16:32
(brak ocen)
OCEŃ
Kulki kakaowe z bakaliami
Kulki kakaowe z bakaliami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Zagotuj, mieszając, masło z cukrem, wodą i kakao. Ostudź, wymieszaj z mlekiem w proszku, dodaj rodzynki oraz pokrojone w kosteczkę morele. Wlej alkohol i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Mieszaninę przełóż do miski, szczelnie przykryj (bo łatwo chłonie lodówkowe zapachy) i wstaw na całą noc do lodówki. 

2 / 2

Potem ulep kuleczki i obtocz je w wiórkach kokosowych, orzechach lub migdałach.

Rada: Jeśli przygotowujesz je dla dzieci, zastąp rum olejkiem rumowym, arakowym albo pomarańczowym. Kuleczki powinny ładnie pachnieć.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.