Kurczak duszony z nowalijkami
Kurczak duszony z nowalijkami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Pierś z kurczaka - 2 sztuki po 150 gWino białe - 75 ml wytrawnegoCebula - 1Liść laurowy - 2Rozmaryn świeży - gałązkaFasolka szparagowa zielona - 175 gCukinia - 1Szparagi zielone - 6Pesto z bazylii - 3 łyżkiMajonez - łyżkaSól - wedle uznaniaPieprz czarny mielony - wedle uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Mięso kurczaka wraz z winem, grubo posiekaną cebulą, listkami laurowymi i rozmarynem gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 15-20 minut. Doprawiamy solą.
2 / 3
Fasolkę, cukinię pokrojoną wzdłuż na paski i obrane (od dołu, do 1/3 wysokości) szparagi gotujemy na parze na półtwardo, a następnie oprószamy solą i pieprzem. Pesto mieszamy z majonezem.
3 / 3
Ugotowanego kurczaka kroimy w plastry i podajemy z warzywami oraz sosem pesto. Do dania świetnie pasują młode ziemniaki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory