Kurczak mole

Magazyn Kuchnia 17.02.2021 17:19
(brak ocen)
OCEŃ
Kurczak mole
Kurczak mole
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy posiekaną dymkę i czosnek. Dodajemy koncentrat i rodzynki, mieszamy, chwilę smażymy. Dodajemy goździki, kakao, kumin i chilli, dolewamy tyle wody, aby powstał gęsty sos.

2 / 2

Mięso układamy w brytfannie, zalewamy sosem, pieczemy godzinę w 180 st. C. Przed podaniem posypujemy posiekaną kolendrą. Podajemy z ryżem i surówką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps