Kurczak mole
Kurczak mole
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Oliwa - 2 łyżkiDymka - 2 posiekane cebulkiCzosnek - 2 posiekane ząbkiKoncentrat pomidorowy - 3 łyżkiRodzynki - 100 gGoździki - 2Kakao - 3 czubate łyżkiChili w proszku - do smakuKumin (kmin rzymski) - mielony, do smakuPierś z kurczaka - 4Kolendra (natka) - posiekana, do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy posiekaną dymkę i czosnek. Dodajemy koncentrat i rodzynki, mieszamy, chwilę smażymy. Dodajemy goździki, kakao, kumin i chilli, dolewamy tyle wody, aby powstał gęsty sos.
2 / 2
Mięso układamy w brytfannie, zalewamy sosem, pieczemy godzinę w 180 st. C. Przed podaniem posypujemy posiekaną kolendrą. Podajemy z ryżem i surówką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory