Kurczak w orzechach

Magazyn Kuchnia 06.12.2019 20:37
(brak ocen)
OCEŃ
Kurczak w orzechach
Kurczak w orzechach
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Orzechy drobno siekamy. Filety płuczemy, osączamy, kroimy w plastry grubości 1 cm i następnie na kawałki długości 6 cm. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz szczyptę cukru i jeszcze chwilę miksujemy. Filety solimy i doprawiamy pieprzem. Maczamy w ubitym białku i obtaczamy w orzechach, mocno przyciskając je do mięsa. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone zdejmujemy z patelni i osączamy papierowym ręcznikiem z nadmiaru tłuszczu. Możemy podawać je z gotowym sosem słodko-kwaśnym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps