Kurczak z tropikalną glazurą

Magazyn Kuchnia 23.04.2021 16:45
(brak ocen)
OCEŃ
Kurczak z tropikalną glazurą
Kurczak z tropikalną glazurą
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Gotujemy rosół, redukując jego objętość do 1/4 szklanki. Dodajemy sok, musztardę, czosnek, szałwię, gorczycę, szczyptę pieprzu i miód. Gotujemy na małym ogniu 5 minut, od czasu do czasu mieszając. 

2 / 2

Grill rozgrzewamy przez 10 min, natłuszczamy ruszt i opiekamy na nim piersi kurczaka przez 4 minuty, po czym odwracamy i grillujemy jeszcze minutę. Następnie smarujemy mięso ananasowo-musztardową glazurą i pieczemy kolejne 4 minuty. Gdy termometr wbity w środek mięsa wskaże 77°C, a wypływający sok będzie przezroczysty, potrawa jest gotowa. [1 porcja - 204 kcal]

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.