Kurki z wiśniami w porto

Magazyn Kuchnia 08.07.2020 15:27
(brak ocen)
OCEŃ
Kurki z wiśniami w porto
Kurki z wiśniami w porto
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kurki gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy, przepłukujemy wodą i pozostawiamy na sitku, aby całkowicie odciekły. Sok z wiśni gotujemy z cukrem, aż zacznie gęstnieć. Wrzucamy na chwilę wiśnie, aby je sparzyć, wyjmujemy i odsączamy. Do wywaru dodajemy ocet, zagotowujemy, dodajemy porto. Kurki układamy w słoikach, przekładając je wiśniami i zalejwając marynatą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.