Kuskus z grillowanymi warzywami

Ryszard Majewski, Magazyn Kuchnia 22.02.2021 19:55
(brak ocen)
OCEŃ
Kuskus z grillowanymi warzywami
Kuskus z grillowanymi warzywami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Fasolkę szparagową gotujemy (powinna być jędrna), odcedzamy i odkładamy. Cukinię, bakłażana, paprykę i cebulę kroimy w plastry, posypujemy solą oraz pieprzem i marynujemy przez parę godzin w oliwie. Następnie grillujemy na specjalnej patelni, zdejmujemy z ognia i kroimy plastry na mniejsze kawałki. 

2 / 3

Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy pomidory podzielone na cząstki i fasolę szparagową pokrojoną w kawałki. Starannie mieszamy, dodając ocet balsamiczny i bulion drobiowy. 

3 / 3

Kaszkę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu i serwujemy obłożoną grillowanymi jarzynami z sosem.

 

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.