Kuskus z grillowanymi warzywami
Kuskus z grillowanymi warzywami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Fasolka szparagowa żółta - 10 dagCukinia - 15 dagBakłażan - 15 dagPapryka czerwona - 15 dagCebula - 15 dagSól - wedle uznaniaPieprz czarny mielony - wedle uznaniaOliwa - 50 mlOcet balsamiczny - 5 łyżekBulion drobiowy - 100 mlKuskus - 40 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Fasolkę szparagową gotujemy (powinna być jędrna), odcedzamy i odkładamy. Cukinię, bakłażana, paprykę i cebulę kroimy w plastry, posypujemy solą oraz pieprzem i marynujemy przez parę godzin w oliwie. Następnie grillujemy na specjalnej patelni, zdejmujemy z ognia i kroimy plastry na mniejsze kawałki.
2 / 3
Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy pomidory podzielone na cząstki i fasolę szparagową pokrojoną w kawałki. Starannie mieszamy, dodając ocet balsamiczny i bulion drobiowy.
3 / 3
Kaszkę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu i serwujemy obłożoną grillowanymi jarzynami z sosem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory