Kwiaty czarnego bzu w tempurze
Kwiaty czarnego bzu w tempurze
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (18porcji)
-
Czarny bez - 18 baldachimówOlej rzepakowy - do głębokiego smażeniaJajka - 1 dużeWoda gazowana - 250 mlMąka kukurydziana - 125 gMąka ryżowa - 125 gSoda oczyszczona - łyżeczkaProszek do pieczenia - łyżeczkaCukier puder - 2 łyżeczki + 3 łyżki do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Sprawdzić czy w kwiatach nie ukrywają się owady. Usunąć większość grubych łodygi, pozostawiając same kwiatki.
2 / 3
Robimy tempurę: do dużego garnka wlać olej i podgrzać do temperatury 190 ° C. W dużej misce rozkłócić jajka z wodą gazowaną. Przesiać wszystkie suche składniki ze szczyptą soli, dodać do mokrych składników, wymieszać.
3 / 3
Zanurzać kwiaty w cieście i smażyć z obu stron do chwili gdy będą złociste. Odsączyć na pergaminie, z nadmiaru tłuszczu. oprószyć cukrem pudrem. Podawać od razu z sosem czekoladowym.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory