Kwiaty czarnego bzu w tempurze

Magazyn Kuchnia 14.05.2021 14:55
(2 oceny)
OCEŃ
Kwiaty czarnego bzu w tempurze
Kwiaty czarnego bzu w tempurze
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (18porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Sprawdzić czy w kwiatach nie ukrywają się owady. Usunąć większość grubych łodygi, pozostawiając same kwiatki. 

2 / 3

Robimy tempurę: do dużego garnka wlać olej i podgrzać do temperatury 190 ° C. W dużej misce rozkłócić jajka z wodą gazowaną. Przesiać wszystkie suche składniki ze szczyptą soli, dodać do mokrych składników, wymieszać. 

3 / 3

Zanurzać kwiaty w cieście i smażyć z obu stron do chwili gdy będą złociste. Odsączyć na pergaminie, z nadmiaru tłuszczu. oprószyć cukrem pudrem. Podawać od razu z sosem czekoladowym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.