Łatwe lody truskawkowe

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 02.06.2020 13:25
(brak ocen)
OCEŃ
Łatwe lody truskawkowe
Łatwe lody truskawkowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Zamrażamy w foremce na kostki lodu 1/2 litra śmietany. Zamrażamy także kilogram truskawek oczyszczonych i pokrojonych na połówki lub ćwiartki (trzeba zamrozić je w jednej warstwie, bo inaczej się posklejają).

2 / 2

Wkładamy do blendera i truskawki, i kostki śmietany, miksujemy do konsystencji zwykłych lodów. Można dodać trochę cukru pudru, ale naprawdę nie warto psuć smaku! Przepis dla tych, którzy mają bardzo dobry blender o dużej mocy lub porządny robot kuchenny, bo trzeba zmiksować zamrożone składniki!

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.