Łazanki z kapustą

Łazanki z kapustą
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Łazanki - 40 dagSłonina - 5 dagKapusta włoska - 1 kgCebula biała - 1-2Szynka - 25 dagMaggi - 1 łyżkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Zdejmij i odrzuć zewnętrzne liście kapusty, główkę opłucz, przekrój na ćwiartki i wytnij głąb. Ćwiartki ugotuj w osolonej wodzie. Gdy kapusta będzie miękka, odcedź ją, odciśnij i posiekaj.
2 / 3
Drobno pokrój słoninę, wysmaż na chrupko. Na wytopionym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę. Włóż kapustę i pokrojoną w paski wędlinę, wlej maggi, smaż kilka minut, stale mieszając.
3 / 3
Łazanki ugotuj, odcedź, wymieszaj z kapustą.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory