Legumina czereśniowa

Magazyn Kuchnia 04.02.2021 16:44
(brak ocen)
OCEŃ
Legumina czereśniowa
Legumina czereśniowa
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Białka ubij na pianę. Masło utrzyj z cukrem, dodając stopniowo 4 żółtka i skórkę cytrynową. Zalej mlekiem bułkę, a gdy napęcznieje, dodaj ją do utartej masy i jeszcze przez chwilę ucieraj. Na koniec dodaj pianę z białek i lekko wymieszaj. 

 

2 / 3

Do tortownicy wysmarowanej masłem włóż 1/3 masy i przykryj opłatkiem. Na opłatek wysyp część wydrylowanych czereśni (dzięki opłatkowi czereśnie nie utoną w cieście). W ten sam sposób ułóż jeszcze 2-3 kolejne warstwy.

3 / 3

Piecz około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Leguminę podawaj na zimno lub na ciepło.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.