Letnie warzywa

Materiały partnera/Magazyn Kuchnia 16.02.2021 16:09
(brak ocen)
OCEŃ
Letnie warzywa
Letnie warzywa
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Piersi kurczaka kroimy w małe paski i doprawiamy Vegetą Natur W Smak. Na większej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i podsmażamy mięso. Gdy kurczak uzyska lekko złocisty kolor zdejmujemy go na bok, a na tę samą patelnię dolewamy resztę oliwy z oliwek i wrzucamy marchew pokrojoną w słupki oraz cebulę pokrojona w cienkie plasterki. Wszystko smażymy na średnim ogniu przez około 1-2 minuty.

2 / 4

Następnie dodajemy czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paski. Smażymy kolejne 2-3 minuty, po czym dodajemy cukinię pokrojona w paski oraz pora pokrojonego w plastry i smażymy kolejne 2 minuty. 

3 / 4

Warzywa podlewamy winem, dodajemy sól, pieprz, Vegetę i pomidory krojone. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu przez około 5 minut, dodając wodę w razie potrzeby.

4 / 4

Na koniec do warzyw dodajemy mięso i ugotowany makaron. Wszystko razem mieszamy i podajemy przyozdobione listkami bazylii.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps