Liście kapusty z wędzonką

Marta Dzikowska-Łuczywo, Magazyn Kuchnia 08.04.2021 19:34
(brak ocen)
OCEŃ
Liście kapusty z wędzonką
Liście kapusty z wędzonką
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Kiełbasę i boczek miksujemy (gdyby masa była zbyt sucha, możemy dodać dwie łyżeczki masła). Dodajemy cebulę, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. 

2 / 2

Liście kapusty blanszujemy we wrzątku przez ok. 2 min, następnie przelewamy zimną wodą (powinny zachować kolor soczystej zieleni). Z liści wycinamy zgrubiały nerw, a następnie rozsmarowujemy po nich porcje farszu, pozostawiając wokół ok. 2 cm pustego miejsca. Zaginamy dolny i górny brzeg liścia, a następnie zwijamy go w pakunek. Całość związujemy szczypiorkiem lub wąskim paskiem zblanszowanego pora.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA