Składniki (4porcje)
-
Biała herbata - 2 torebkiWoda - 400 ml, wrzącaCytryna - 1 sztukaSyrop z agawy - 3-4 łyżkiKiwi - 1 sztukaBrzoskwinie - 1 sztukaOwoce - 250 g, drobnych, np. maliny, borówki, truskawki, jeżyny
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Herbatę zalej wrzątkiem i zaparz zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Ostudź herbatę, a następnie wymieszaj z sokiem wyciśniętym z 1 cytryny oraz z syropem z agawy. Większe owoce (brzoskwinie, kiwi, truskawki) pokrój na mniejsze kawałki, a drobne pozostaw w całości.
2 / 2
Nałóż owoce do pojemniczków na lody i zalej je ostudzoną herbatą. Wstaw pojemniczki do zamrażarki. Po 3 godzinach lody powinny być gotowe.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory