Łosoś marynowany
Łosoś marynowany
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny
Składniki (4porcje)
-
Łosoś surowy (filet) - 3 filety (ok 1 kg)Cytryna - 1 kgMusztarda francuska - 1,5 słoiczkaKoperek - 3 pęczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z opłukanych i oczyszczonych z wewnętrznych błon filetów odcinamy skórę. Kroimy je na ukośne paski grubości 1/2 cm. Wkładamy do miski, zalewamy sokiem wyciśniętym z cytryn, dodajemy musztardę i drobno pokrojony koperek. Mieszamy wszystko, przykrywamy folią i wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Podajemy z pieczywem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory