Łosoś marynowany

Marta Dzikowska-Łuczywo, Kinga A. Kłosińska, Magazyn Kuchnia 12.12.2019 21:48
(brak ocen)
OCEŃ
Łosoś marynowany
Łosoś marynowany
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z opłukanych i oczyszczonych z wewnętrznych błon filetów odcinamy skórę. Kroimy je na ukośne paski grubości 1/2 cm. Wkładamy do miski, zalewamy sokiem wyciśniętym z cytryn, dodajemy musztardę i drobno pokrojony koperek. Mieszamy wszystko, przykrywamy folią i wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Podajemy z pieczywem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps