Łosoś w sosie jogurtowo-koperkowym

Łosoś w sosie jogurtowo-koperkowym
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Łosoś surowy (filet) - 2 płaty (40 dag)Jogurt naturalny - 40 dagKoperek - 1 pęczekSól - Do smaku (ziołowa)Pieprz cytrynowy - Do smakuPieprz kolorowy - Do smaku (świeżo zmielony)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z łososia zdejmij skórę i usuń duże ości. Opłucz, osusz, posyp solą oraz pieprzem cytrynowym i zawiń w folię. Folię nakłuj od góry w kilku miejscach widelcem. Rybę piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Koperek drobno posiekaj, dokładnie wymieszaj z jogurtem, solą oraz kolorowym pieprzem i podaj osobno w sosjerce. Pieczoną rybę rozwiń z folii, podawaj z odrobiną masła i świeżą bagietką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory