Makaron jednogarnkowy
W kuchni bywacie tylko po co, żeby zrobić kawę, ale pech chciał, że tym razem musicie coś upichcić? To danie zrobicie szybko i łatwo, a w dodatku nie będziecie mieli dużo zmywania - chyba, że macie zasadę "ja gotuję, ty zmywasz" wtedy ktoś inny się ucieszy.
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Makaron spaghetti - 200 g (może być dowolny makaron)Bulion warzywny - 200 ml (może być dowolny rodzaj)Przecier pomidorowy - 200 ml (lub passaty albo pomidorów z puszki)Szpinak świeży - 100 gCebula - 1 małaCzosnek - 2 ząbkiChili w proszku - szczyptaOliwa - wedle uznaniaParmezan - 50 g (lub inny twardy, dojrzewający ser)
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Cebule i czosnek posiekaj drobno i przesmaż w garnku na odrobinie oliwy. Gdy się zeszklą, dodaj suchy makaron, bulion, passatę i chili. Gotuj tyle czasu, ile zaleca producent makaronu na opakowaniu. W razie konieczności dolej 100 ml wody. Pod koniec dodaj szpinak.
2 / 2
Zamieszaj dokładnie, dopraw solą i pieprzem, podawaj posypane świeżą bazylia i startym serem!
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory