Makaron jednogarnkowy

Haps 23.04.2020 13:58
(brak ocen)
OCEŃ
Makaron jednogarnkowy
W kuchni bywacie tylko po co, żeby zrobić kawę, ale pech chciał, że tym razem musicie coś upichcić? To danie zrobicie szybko i łatwo, a w dodatku nie będziecie mieli dużo zmywania - chyba, że macie zasadę "ja gotuję, ty zmywasz" wtedy ktoś inny się ucieszy.
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Cebule i czosnek posiekaj drobno i przesmaż w garnku na odrobinie oliwy. Gdy się zeszklą, dodaj suchy makaron, bulion, passatę i chili. Gotuj tyle czasu, ile zaleca producent makaronu na opakowaniu. W razie konieczności dolej 100 ml wody. Pod koniec dodaj szpinak.

2 / 2

Zamieszaj dokładnie, dopraw solą i pieprzem, podawaj posypane świeżą bazylia i startym serem!

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.