Składniki (4porcje)
-
Boczek wędzony - 100 g (może być też bekon)Parmezan - 160 gJajka - 2Żółtka - 4Natka pietruszki - 1Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSemolina - 400 gJajka - 4Sól - 40 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Wyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając robota z przystawką do makaronu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pancettę pokrojoną w kostkę. W miseczce mieszamy jajka całe i żółtka z parmezanem i pieprzem oraz pokrojoną natką pietruszki.
2 / 2
Przygotowany makaron gotujemy "al dente" i dodajemy na patelnię do podsmażonego boczku. Następnie łączymy z przygotowanym sosem jajecznym. Mieszamy całość, podsmażając delikatnie przez ok. 1 minutę. Solimy wg uznania (należy pamiętać iż parmezan jest słony więc dodajemy tylko niewielką ilość soli). Wykładamy na talerze dekorując listkiem natki pietruszki.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego